Norrlands Motoroptimering


Bilar
Camping

Norrlands Motoroptimering AB

Norrlands Motoroptimering är ett företag i Norrland som är specialister på motoroptimering och chiptim. De erbjuder allt ifrån Adbluebox, Motoroptimering till Chiptrim i norra Sverige. Känner du att du ibland hade velat ha mer kraft från bilen? Samtidigt som du inte vill ha högre bränsleförbrukning? Du behöver inte köpa en helt ny bil, utan istället kan du motoroptimera din för en mycket billigare peng!

Varför Motoroptimera?

Motoroptimering görs för att antingen få mer kraft till din bil vilket är det vanligaste, men även för att få ner bränsleförbrukningen på din personbil. Detta görs även på lastbilar för att kunna få mer kraft till att där kunna dra mera tung last till en låg bränsleförbrukning. Fördelen med motoroptimering gentemot en effektbox är att du får högre vridmoment och effekt vid lägre varvtal, bilen går allmänt bättre och du lurar inte bilens system att du har mer effekt än vad du faktiskt har. Beroende på vilken bil och motor du har får du ut olika siffror i form av effekt och bränsleförbrukning. Läs mer på Norrlands Motoroptimering för att se just vilken effekt och bränsleförbrukning du kan få ut med din bil.

Adbluebox

Adblue är till för att klara avgaskraven Euro4, 5 och 6, genom att lastbilstillverkarna använder sig utav SCR-katalysatorer. Problemet med dessa är att det ingår en doseringspump, NoX-sensor och en styrenhet. Går någon av dessa delar sönder blir hela lastbilen påverkad genom att maximalt effektutag sryps och därefter körs lastbilen på reducerad effekt och ett icke fungerande SCR-system. Norrlands Motoroptimering har lösningeen till detta med sin Adblue Box, det är en emuleringbox som kopplas in och ersätter själva SCR-styrenheten. Denna box raderar alla felkoder och återställer lastbilen till sin originala effekt. Praktiskt sätt kan du plocka bort hela SCR-systemet och endast köra på deras adblue-box eller låter du den sitta kvar och endast använder sig av Adblue-tanken.